dinsdag 22 september 2009

Europa Educatief

Europa Educatief is een project van het Ministerie van Buitenlandse zaken. Op de site vind je lesmateriaal gesorteerd naar niveau en schooltype en verder alles wat je nodig zou kunnen hebben voor je lessen over Europa. Er is nieuws over Europa en erg handig zijn de themakaarten die je er kunt vinden voor het digibord, maar leerlingen kunnen die natuurlijk (in PDF) ook voor werkstukken gebruiken.

donderdag 17 september 2009

Propaganda Filmmaker

Laat je leerlingen zelf een 40 seconden durend propagandafilmpje monteren met bestaand geluid, video en foto's. Helaas is het allemaal in het Engels, maar het is te mooi om hier niet te vermelden. Het is te vinden op de site The American Image: The Photographs of John Collier Jr.: http://americanimage.unm.edu/propagandafilmmaker.html.
Het Maxwell Museum of Anthropology en het College of Education’s Technology & Education Center (TEC) van The University of New Mexico werkten samen aan de realisatie van deze website.

maandag 14 september 2009

Nieuwe Activ borden

Er zijn twee nieuwe digitale borden geplaatst in het prakticumlokaal en in Frans2. Deze schoolborden zijn de eerste digitale borden van een nieuwe Activ-generatie die gebruik maken van de nieuwe software ActivInspire Professional Edition. Alle borden binnen De Berkel zullen met ActivInspire worden uitgerust. De nieuwe borden (niet de oude in het computerlokaal en Duits1) bieden de mogelijkheid om met twee pennen op hetzelfde bord te schrijven en direct een camera of usb aan te sluiten. De pennen zijn niet uitwisselbaar. Je kunt ook bij ActivInspire nog steeds van twee interfaces Primary en Studio gebruik maken, de keuze is aan jou.
Een Engelstalige handleiding voor ActivInspire Primary vind je op: http://public.portaallvc.nl/activboard/Lists/Aankondigingen/DispForm.aspx?ID=6
Je kunt ActivInspire Personal Edition ook downloaden op je eigen pc: http://www.prometheanplanet.com/server.php?show=nav.17860.
Zodra je een Nederlandstalige handleiding van ActivInspire vind of er zelf een gaat schrijven, laat het via dit medium ook aan de anderen weten.
In de Mediatheek kun je een ActivTablet lenen, zodat je thuis een digitaal bord kunt simuleren. http://www.youtube.com/watch?v=WlIVG6IaUGk

woensdag 9 september 2009

Google-Earth

Iedereen kent inmiddels Google-Earth, maar wist je ook dat je zelf lesmateriaal kunt toevoegen of bestaand lesmateriaal in Google-Earth kunt gebruiken? via http://www.earthquest.nl/ kun je (nadat Google-Earth is geïnstalleerd) downloads toevoegen, die je in je les kunt gebruiken. Je kunt ook kijken voor materiaal op het Engelstalige http://www.earthquests.com/.
meer interessante websites:
http://bbs.keyhole.com/ubb/ is de plek om te discussiëren over Google-Earth. De community is onderverdeeld in verschillende interessegebieden waaronder één voor Education. http://www.ogleearth.com/ is een weblog over het gebruik van Google-Earth. Vooral de indeling in categorieën rechtsonder is handig (onder andere: Tools, Content, Communities).

vrijdag 4 september 2009

Online grafisch woordenboek Engels

Onderstaande link geeft je toegang tot een grafisch Engels woordenboek, dat visueel relaties en associaties tussen woorden aangeeft, de betekenis van een woord geeft, de werkwoordsvorm en tegenovergestelde betekenissen aangeeft.
http://www.visuwords.com/