maandag 14 september 2009

Nieuwe Activ borden

Er zijn twee nieuwe digitale borden geplaatst in het prakticumlokaal en in Frans2. Deze schoolborden zijn de eerste digitale borden van een nieuwe Activ-generatie die gebruik maken van de nieuwe software ActivInspire Professional Edition. Alle borden binnen De Berkel zullen met ActivInspire worden uitgerust. De nieuwe borden (niet de oude in het computerlokaal en Duits1) bieden de mogelijkheid om met twee pennen op hetzelfde bord te schrijven en direct een camera of usb aan te sluiten. De pennen zijn niet uitwisselbaar. Je kunt ook bij ActivInspire nog steeds van twee interfaces Primary en Studio gebruik maken, de keuze is aan jou.
Een Engelstalige handleiding voor ActivInspire Primary vind je op: http://public.portaallvc.nl/activboard/Lists/Aankondigingen/DispForm.aspx?ID=6
Je kunt ActivInspire Personal Edition ook downloaden op je eigen pc: http://www.prometheanplanet.com/server.php?show=nav.17860.
Zodra je een Nederlandstalige handleiding van ActivInspire vind of er zelf een gaat schrijven, laat het via dit medium ook aan de anderen weten.
In de Mediatheek kun je een ActivTablet lenen, zodat je thuis een digitaal bord kunt simuleren. http://www.youtube.com/watch?v=WlIVG6IaUGk

Geen opmerkingen:

Een reactie posten