dinsdag 10 december 2013

IT Academy

De Nederlandse werknemer verliest dagelijks 8% van zijn werktijd aan slecht functionerende ICT en gebrekkige digitale vaardigheden. Omgerekend betekent dit een financiële strop van 19 miljard euro per jaar. Dit blijkt uit het vorig jaar verschenen rapport ‘Ctrl Alt Delete, productiviteitsverlies door ICT-problemen en ontoereikende digitale vaardigheden op het werk’ van de Universiteit Twente. Bedrijven en andere werkgevers moeten ook niet verwachten dat zij met het aannemen van jongeren automatisch digitale vaardigheden in huis halen. Dergelijke vaardigheden zullen altijd bij de werving moeten worden getoetst. Althans, volgens één van de tien aanbevelingen in het rapport. Werknemers onderschatten verder zelf hun digitale vaardigheden flink. 52% Van de ondervraagden leest bijvoorbeeld direct een binnenkomende e-mail terwijl dit een weinig efficiënte manier van e-mail gebruik is. Het rapport staat vol met dergelijke constateringen en is daarmee van groot belang voor werkgevers.

De onderwijssector is in hoge mate verantwoordelijk voor het afleveren van arbeidskrachten met de juiste vaardigheden, en dus - in samenwerking met het bedrijfsleven - de juiste partij om het tij te keren. Mede aan de hand van de tien aanbevelingen die in het rapport worden gepresenteerd, lanceerden SLBdiensten en SURFmarket - verbonden in de community Technologie&Onderwijs - in een samenwerking met Microsoft, de Microsoft IT Academy. Dit is een e-learning platform dat opleidingen in staat stelt de ICT vaardigheden van hun medewerkers en studenten/leerlingen te verbeteren. Online kunnen leerlingen/docenten hier bijvoorbeeld trainen in het gebruik van verschillende Microsoft Office programma's:

• Beginnersvaardigheden voor Microsoft Word

• Beginnersvaardigheden voor Microsoft Excel

• Beginnersvaardigheden voor Microsoft Powerpoint

• Beginnersvaardigheden voor Microsoft Outlook

• Microsoft Word voor gevorderden

• Microsoft Powerpoint voor gevorderden

• Microsoft Excel voor gevorderden

De cursussen zijn gratis toegankelijk voor leerlingen en medewerkers van onze school via inlog met je schoolaccount bij Slim.nl. Na het volgen van een cursus kun je een internationaal erkend certificaat behalen om je kennis 'officieel' te maken. Bij Slim kun je namelijk een voucher kopen van € 25,50 om één van de Office-certificaten te halen op een officiële examenlocatie.
Als leerling behaal je natuurlijk tijdwinst door slimmer gebruik van Office voor het huiswerk en werkstukken. Maar je verwerft natuurlijk vooral een internationaal erkend certificaat en verbetert daarmee je CV.

Op dit moment werkt het bestellen van de toegangscodes voor IT Academy via Slim.nl niet optimaal, meldt Slim. Omdat er wat technische problemen zijn met € 0,00 orders komt er een handmatige actie bij kijken die ongeveer 1x per week wordt uitgevoerd. Als je dus naar slim.nl/itacademy gaat en een gratis toegangscode bestelt, wacht je daarna (kan tot 1 week duren) tot je code in je orderhistorie verschijnt. Daarna kun als je in Magister inlogt gaan naar Elo -Bronnen - Ga naar externe applicatie - Kennisnet. 
Klik op IT Academy:En dan:


• Zet vervolgens een vinkje bij “I accept the End User License Agreement”

• Vul de Access Code in die je hebt gevonden in je orderhistorie.

• Vul je School E-mail in en klik op Enter.Deze inlogprocedure houden wij aan totdat het besluit is genomen om zelf op onze school een IT Academy op te zetten. Als we zelf een IT Academy opzetten (je wordt op de hoogte gehouden) ben je als leerling/docent automatisch ingelogd via de link in Magister en hoef je geen extra stappen meer te zetten.
Succes!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten