woensdag 25 november 2015

Download WIJS #2

Het is weer de Week van de Mediawijsheid. De Week van de Mediawijsheid wordt dit jaar van 20 tot en met 27 november georganiseerd door Mediawijzer.net, een netwerk van honderden organisaties. Veel scholen en openbare bibliotheken steunen het initiatief, net als meerdere internetaanbieders en andere bedrijven. Op veel basisscholen wordt deze week Mediamasters gespeeld, een vast onderdeel van de Week van de Mediawijsheid. 
Dit jaar is het thema van de week ‘Media & Respect’. Jongeren maken massaal media. Iedereen filmt, deelt, liked en vlogt. Maar: hoe gedragen ze zich als mediamaker? Hoe gaan zij om met de privacy van anderen als ze online iets delen? Worden feiten gecheckt? En hoe kijken ze aan tegen de toenemende samenwerking tussen vloggers en bedrijven? 
Ook al doen wij als school niet mee, je kunt hier in elk geval het blad WIJS #2 downloaden. WIJS #2 richt zich op ouders en opvoeders van kinderen tussen de 5 en 17 jaar en geeft deskundig advies op het gebied van mediaopvoeding. Dit magazine bevat tips en advies van media-experts over de kansen en valkuilen van digitale media en biedt tevens een inkijkje in het (digitale) leven van gezinnen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten