donderdag 31 maart 2011

Feiten en weetjes over landen en je eigen kaarten

Met ‘customizable Worl Map’ kun je zelf landen op verschillende kaarten inkleuren. Je kunt ze daarna opslaan als kaart en gebruiken in je les of op het digibord.


Aneki levert een keur aan data voor landen en regio’s. Waar leven de meeste mensen, waar zijn de meest gevaarlijke wegen, waar is de gezondheidszorg op hoog niveau, waar vinden we het meeste cocaïnegebruik, goed drinkwater, wat is doodsoorzaak nummer één,  etcetera. Je kunt het zo gek niet bedenken of er zijn lijstjes en rangordes. Volgens de makers: “ We are dedicated to promoting wider knowledge of the world's countries and regions. Our website serves as a comprehensive source of continental and world rankings in an increasing number of categories. The data for our compilations is derived from numerous sources including United Nations agencies and the United States' Central Intelligence Agency's World Factbook."


De data zijn niet altijd up to date. Data over Nederland zijn uit 2008 en bij de ergste aardbevingen ooit is de aardbeving in Japan van 2011 nog niet opgenomen. De aarbeving in Haïti van 2010 staat er wel in. Dus... met enige reserve is dit een leuke bron.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten