woensdag 20 april 2011

Architectuur en vormgeving

Met Spacesoup maken leerlingen van havo/vwo en vmbo kennis met alle facetten van een ontwerpproces. Architectuur is hiervan een onderdeel. Op de website van Spacesoup kunnen de leerlingen zelf kant-en-klare opdrachten downloaden. De docent kan hier een handleiding vinden om het hele proces te begeleiden. Spacesoup gaat alleen over het proces van ontwerpen, er zijn geen kant en klare producten of een gallery te vinden. De site zou een mooi begin zijn bij het ontwerpen en uiteindelijk publiceren van een in Google Sketchup gemaakt huis in 3D. Tegenwoordig is het met AR (Augmented Reality) mogelijk om de objecten te publiceren op ARSights en ze dan via aan marker virtueel in 3D op Google Earth te tonen, bijvoorbeeld op een digibord. Je hebt nodig Google SketchUp,  Google Earth, de Google Earth Plugin, de ARSights Printable Marker en AR-media SketchUp plugin (alles op ARSights). Verder moet je het project op de wereldbol plaatsen, dus je moet de exacte coördinaten van onze school weten. Hoe een en ander in zijn werk gaat un je lezen op de projectsite van Kennisnet en Qlict.

Mocht je het op school willen proberen, ik doe graag mee. We hebben natuurlijk wel eerst systeembeheer nodig om een en ander op de pc's te installeren.

Zoals je ziet ben je niet gebonden aan een huis, maar is het mogelijk elk ontwerp in 3D op een monitor te laten zien. De AR-media plugin voor Google SketchUp is ook hier te downloaden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten