woensdag 15 februari 2012

Bestand opent niet. Wat te doen?

Het komt nogal eens voor dat een leerling een bestand niet kan openen op de leerlingpc’s in computerlokaal of Mediatheek. Het kan dan zijn dat de leerling thuis bijvoorbeeld met Open Office werkt. Geen paniek! Je kunt hier je document online laten openen en dan printen. Beter nog is het om je document te converteren en op je computer op te slaan via Zamzar. Zamzar converteert veel documentformats online. Je kunt er gratis en zonder extra software bestanden omzetten van het ene naar het andere formaat. Bijvoorbeeld van PDF naar doc, maar ook van wma naar mp3. Het gaat bij Zamzar onder meer om afbeeldingformaten, documenten, muziekformaten, video en gecomprimeerde bestanden. 
Van PDF naar Word concerteren kan heel handig zijn omdat je vervolgens de tekst van het oorspronkelijke PDF-bestand makkelijk in je eigen Word-versie kunt bewerken. In drie eenvoudige stappen converteer je met Zamzar je bestanden naar andere bestandsformaten. Eerst het bestand uploaden, dan het gewenste formaat kiezen en een e-mailadres invoeren voor het ophalen van de geconverteerde versie. Pas op! Je hebt 24 uur om het geconverteerde bestand te downloaden.
Nog enkele tips: Met Zamzar kun je ook de dyslectici hulp bieden, want je kunt van een tekstbestand een mp3 maken, die je vervolgens in de VLC-speler kunt afspelen. Dat gaat het best in het  Engels, het is immers een Engelstalig programma. Videoclips van onder meer YouTube, Dailymotion en Google Video kunnen door het opgeven van de url rechtstreeks gedownload worden en geconverteerd naar een ander format. Je filmpje draait gegarandeerd tijdens je presentatie.
Maar we hebben natuurlijk ook allemaal een Google-apps account. Je uploadt je onleesbare document naar Google-docs en vandaar maak je er bijvoorbeeld een Word-bestand van. Voordeel hiervan is dat je een back-up bij Google hebt. Niet te openen bestanden mogen - volgens mij - nu dus geen problemen meer opleveren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten