donderdag 7 juni 2012

Webmix Huiswerkbegeleiding

De Mediatheek heeft op Symbaloo een webmix Huiswerkbegeleiding gemaakt speciaal voor leerlingen van de 7de klas, de begeleiders in de huiswerkuren en de ouders. De pagina is ingedeeld volgens de kleuren die ook in de Mediatheek gelden, dus: oranje voor aardrijkskunde, blauw voor wiskunde en rekenen, bruin voor de talen, rood voor verzorging en groen voor biologie. Alle oefeningen op de webmix werken met feedback, dus de leerling kan geheel zelfstandig oefenen. Ik wil hier speciaal wijzen op een aantal blokjes. Hoobble is een huiswerkapplicatie die gratis te downloaden is. Nadat de docent een account heeft aangemaakt op Hoobble kan hij of zij hier het huiswerk invoeren. Als leerling kun je een docent volgen (ook via je smartphone!) en ook als ouder kun je het opgegeven huiswerk bijhouden op pc en smartphone.

Leren leren is een blokje over studievaardigheden evenals Leren is een makkie. Als je op dit blokje klikt zie je in de rechterbalk een informatie over studievaardigheden. Last but not least: er is een Community Studiebegeleiding bij de digitale school. Niet alle linkjes werken meer, maar de oefeningenpagina is goed te gebruiken. Onder meer vind je hier stappenplannen die je zo als handout kan geven aan de leerlingen.
Alle applicaties zijn gratis, maar vaak moet je wel een account aanmaken. Met Drillster, WRTS en Flash Cards kun je gebruik maken van de overhoorlijsten van anderen (die kunnen dus soms incorrect zijn!), maar je kunt ook zelf lijsten maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten