dinsdag 24 mei 2011

Nieuwe mogelijkheden Google

Google en Google-Apps ontwikkelen en verbeteren zich steeds. Daarbij wordt echter meer en meer gebruik gemaakt van de - ook al in een vorige post genoemde - eigen internetbrowser Google Chrome. Als je onder Internet Explorer een nieuwe document opent in Google-Apps krijg je sinds kort een waarschuwing dat je browser niet alle functies ondersteunt. Je zou dus naast Internet Explorer kunnen overwegen om ook Chrome te installeren. Een mooie nieuwe toepassing binnen Google Docs is Tekeningen, waar je alleen maar goed in kunt werken met Google Chrome of een vergelijkbare browser. Kijk voordat je zelf Tekeningen opent onder Nieuw document eens bij de speciale sjablonen of templates die ook voor tekeningen beschikbaar zijn. Nieuw in Tekeningen zijn de speciale connectoren (dynamische verbindingen tussen blokken). Je krijgt deze door een nieuwe lijn te trekken van een blok naar een ander blok. Zo maak je eigenlijk heel eenvoudig een mindmap, organigram of stroomdiagram, die je dan zou kunnen opslaan onder Vrijeschool Zutphen sjablonen als je je template wilt delen.


Als je Google chrome instelt als browser kun je ook gebruik maken van Google Body Browser en van daaruit plaatjes als link opslaan in je Google-Apps presentaties of documenten. Maar Google is wat mij betreft hierin niet zaligmakend. Ik ben zelf zeer gecharmeerd van Healthline die ook gewoon vanaf Internet Explorer is te benaderen. Verder is er ook nog The Visible Body, maar daar moet je voor gebruik een licentie afsluiten. Je kunt hier wel de medische animaties gratis gebruiken. Staar je dus voor je lessen niet blind op Google, maar maak gebruik van alle mogelijkheden, zo ook die van bijvoorbeeld The Virtual Body van Medtropolis.


Van vrij recente datum is ook nog het Google Art Project dat zich behalve in Google Chrome ook laat benaderen in Internet Explorer. Vanaf februari 2011 werken het Van Gogh Museum en Rijksmuseum hier bijvoorbeeld samen om enkele bekende kunstwerken voor het grote publiek tentoon te stellen. Ruim duizend objecten uit de 17 musea op Google Art werden op hoge resolutie gefotografeerd en  er zijn 385 museumzalen gedigitaliseerd. Het werkt intuïtief, maar als je toch hulp nodig hebt: een handleiding vind je hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten