maandag 24 oktober 2011

Google Body Browser is gestopt

De Google Body Browser is sinds 18 oktober niet meer beschikbaar. De Zygote Media Group is de nieuwe eigenaar van de Body Browser en wanneer die weer online komt is onduidelijk. Niet getreurd, want - zoals ik in mei al blogde over de nieuwe mogelijkheden van Google - er zijn goede alternatieven. Via het weblog Web 2.0 Tools en het onderwijs werd ik onlangs geattendeerd op BioDigitalHuman, een zeer goede vervanger. De maker van het weblog licht een en ander toe in een screencast.

Healthline Bodymaps tutorial from PhoVid on Vimeo.


Ik ben ook zeer gecharmeerd van Healthline BodyMaps die ook gewoon vanaf Internet Explorer is te benaderen. Verder is er ook nog The Visible Body, maar daar moet je voor gebruik een licentie afsluiten. Je kunt hier wel de medische animaties gratis gebruiken. Sommige animaties hebben echter weer geen geluid. De medische illustraties zijn ook te gebruiken maar hebben steeds het argosylogo in beeld, dat is wel jammer. Maar over het algemeen genomen is er dus genoeg alternatief voor Google. Staar je dus voor je lessen niet blind op het verlies van de Body Browser, maar maak gebruik van alle mogelijkheden, zo ook die van bijvoorbeeld The Virtual Body van Medtropolis. Het scherm oogt wat klein, maar ook hier vind je items over de hersenen, spijsvertering, het skelet en het hart.

1 opmerking:

  1. Hey, I even have looking your article and that helped me to put in writing my article about closed rhinoplasty you want to have a test on my article.

    BeantwoordenVerwijderen