maandag 31 oktober 2011

Studie Winkler Prins online

Vooral om de leerlingen in klas 7, 8 en 9 te ondersteunen heeft de Mediatheek een abonnement genomen op de Studie Winkler Prins online. We zien de leerlingen in de Mediatheek te vaak verdwalen in Google, waardoor opdrachten niet dat rendement opleveren waarnaar we als school streven. Tot 1 januari 2012 geldt nog een gratis proefabonnement op de Studie Winkler Prins en de Grote Winkler Prins. Deze zijn beide alleen te bereiken in de Mediatheek en dus niet thuis! De Grote Winkler Prins vervalt voor ons per 1 januari, waarna we alleen verder gaan met de Studie Winkler Prins online. Ook deze zal niet thuis te raadplegen zijn, maar alleen op school. Je kunt natuurlijk wel zelf een abonnement nemen.
De Winkler Prins online is niet helemaal onbekend op onze school en werd vroeger geleverd door Microsoft onder de naam Encarta. Microsoft ondersteunt Encarta niet meer omdat volgens Microsoft het internet dé bron is en niemand meer gebruik zou maken van encyclopedieën. Niets is echter minder waar en vooral voor de onderbouwers is geleidelijke overgang naar goed leren zoeken en vinden op het internet een opgave voor het voortgezet onderwijs. De Studie Winkler Prins online is betrouwbaar, de teksten zijn afgestemd op de doelgroep en er is minder ruis (hyperlinks) dan op het internet zodat de leerlingen niet verdwalen. De encyclopedie is verder volledig afgestemd op de kerndoelen in het onderwijs. De versie die wij op school hebben mist helaas de Prisma woordenboeken. Wij maken gebruik van een versie die speciaal (goedkoop) wordt geleverd aan het voortgezet onderwijs. Voor de rest is hij compleet.
Je kunt als docent ook lesbrieven tegemoet zien, gericht op de encyclopedie. De onderwerpen Vakantie en Jeugdcultuur zijn beschikbaar. Lesbrief plus docentenhandleiding zijn als PDF geplaatst op de Mediatheeksite van vszutphen.nl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten